Despre mine

Fotografia mea
e-mail. bibliotecagri@gmail.com

luni, 14 februarie 2011

Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z, Ovidiu Bojor


"Necesitatea editării unui nou ghid al plantelor medicinale şi aromatice s-a născut din numeroasele solicitări din partea celor care cunosc ultimele ediţii ale lucrăiilor autorului din domeniul fitoterapiei.
Sunt cel puţin patru argumente care stau la baza acestor solicitări:
Este vorba, în primul rând, de dificultatea identificării plantelor medicinale şi aromatice din natură de către publicul larg al zilelor noastre. Dacă în urmă cu mulţi ani populaţia rurala, în special cea din zonele colinare şi montane, cunoştea numeroase plante, astazi puţini oameni (şi îndeosebi dintre cei tineri) mai ştiu să deoscbească un muşeţel bun de unul fără proprietăţi terapeutice sau un vâsc bun de unul toxic.
In al doilca rând, specialiştii din alte domenii decât Botanica farmaceutică şi Farmacognozie cunosc un număr foarte restrâns de plante, deşi vin în contact cu natura în plimbările lor de sfârşit de săptămana, in vacanţe sau concedii. Toţi aceştia şi-au exprimat dorinţa de-a avea la îndemână un îndreptar practic, cât mai simplu, de recunoaştere a plantelor medicinale şi aromatice.
In al treilea rând, mulţi medici, farmacişti, biologi şi agronomi au solicitat date sigure, verificate, cu privire la compoziţia chimică, acţiunea farmacologică, aplicaţiile terapeutice şi eventualele contraindicaţii ale unor extracte din plante; sunt aspecte introduse în toate micromonografiile consacrate plantelor.
In fine, pentru a ajuta la evitarea confuziilor de multe ori cu consecinţe nefaste, cartea îşi propune şi scopul de a diferenţia între plantele utile sănătăţii şi plantele nocive." sursa http://chisinau.ch
Cuprins
Clasificarea plantelor medicinale si aromatice
Clasificarea si identificarea plantelor dupa caractere botanice
Clasificarea principalelor plante medicinale si aromatice dupa mediul lor de viata
Principalele plante medicinale si aromatice
  Cartea o puteti descarca gratuit de aici si de AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ai ceva de spus...